Terrorisme & Islam

Terrorisme is een wereldwijd probleem. Terrorisme van niet-moslims, maar ook door mensen die zichzelf en hun daden toeschrijven aan de islam. Hierdoor is er een verkeerd beeld ontstaan over onze prachtige religie en linken sommige mensen de islam helaas aan terrorisme. De islam zou volgens bepaalde mensen oproepen tot haat, onderdrukking van vrouwen, terrorisme en ga zo maar door. Veel propaganda, maar als we kijken naar de cijfers dan zien we dat de islam een religie is die groeit en sterker nog: de meeste mensen die moslim worden zijn vrouwen! Dit zou wel enigszins vraagtekens bij u moeten opwekken. Waarom een leven zonder religie, “vrijheid”, zonder regels inruilen voor de islam?

Daarnaast zien we dat er wereldwijd meer dan 1.9 biljoen moslims zijn. U leest het goed beste mensen… Meer dan 1.9 biljoen! Als de islam daadwerkelijk terrorisme zou prediken, dan zouden er een heleboel van de mensen wereldwijd vandaag de dag al vermoord zijn en wellicht u ook die in Suriname leeft met veel moslims in uw omgeving. Dit toont aan dat er een verkeerd beeld word gecreëerd die tegen de werkelijkheid van de islam in gaat. De islam is vrij van terrorisme en extremisme in de religie. Dat er enkele rotte appels zijn die handelen in naam van deze prachtige religie, betekent niet dat hun handelingen overeenkomen ermee. Daarom is het advies: lees, verruim uw denkwijze en laat u niet misleiden door misvattingen die worden gecreëerd.

Een bekende islamitische geleerde Shaykh Sulaymaan Ar-Ruhayli حفظه الله zegt:

“Het is een grote fout dat sommige landen denken dat de remedie tegen het terrorisme ligt in het op afstand houden van de religie. Dit zorgt slechts voor meer olie op het vuur. De echte remedie ligt juist in het onderwijzen van de religie volgens het juiste begrip, vrij van de externe zaken die innoveerders hierin hebben toegevoegd.”
Bron: De twitter pagina van de shaykh [03-08-‘’16]

Voor uitgebreidere informatie over dit onderwerp kunt u terecht op